Geschiedenis

august Horch
August Horch, oprichter Audi

Audi heeft zijn oorsprong in het autobedrijf Horch Automielwerke. Dat bedrijf werd in 1899 opgericht door August Horch en een 3-tal partners.

August Horch wilde zijn bedrijf bekend maken door aan autosport te gaan doen. Zijn partners waren het er niet mee eens omdat het een geldverslindende sport  was. In 1909 werd de technisch directeur en mede-oprichter ontslagen.

Met een investering van een vermogende vriend is August een nieuw bedrijf begonnen. De naam Audi is de latijnse bewoording voor Horch.  De naam werd verzonnen door de 10-jarige zoon van zijn vermogende vriend.

In de jaren dertig werd Auto-Union opgericht.  Een fusie van DKW, Horch ( het oude bedrijf van August) en Wanderer. De merken bleven naast elkaar bestaan. Tijdens WW2 werden pantservoertuigen geproduceerd door Auto-Union. Na de oorlog kwam de fabriek in handen van Mercedes-Benz

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Alle in's en out's